PROJECT:
ST BARTHOLOMEWS PRIMARY SCHOOL. WOLVERHAMPTON.

PROJECT:
ST BARTHOLOMEWS PRIMARY SCHOOL. WOLVERHAMPTON.

PROJECT: ST BARTHOLOMEWS PRIMARY SCHOOL. WOLVERHAMPTON.

WORKS: CONSTRUCTION
APPROX. VALUE: £973K

This project was located within the school grounds of St Bartholomew’s CE Primary School in Wolverhampton. There is an adjacent Primary School located at the opposite side of the school grounds from the development. The school is completely enclosed by a residential estate, with the construction of the new community centre bordering residential gardens. Neighbour consultation took place and existing access routes into the school had to be maintained close to the construction operations.

The construction works were to erect a new single storey steel framed nursery block for the school which comprised two Reception classrooms and a Nursery room all with associated toilet facilities. Key to the success of building performance was the ventilation strategy developed with the client team. Main services including drainage were diverted way from the footprint of the building. 

As the construction works were taking place in such proximity to existing residential housing, and on occupied school premises a high level of sensitivity was employed, and particularly in relation to noise and dust generated by construction operations. This was briefed and successfully managed.

WORKS: CONSTRUCTION
APPROX. VALUE: £973K

This project was located within the school grounds of St Bartholomew’s CE Primary School in Wolverhampton. There is an adjacent Primary School located at the opposite side of the school grounds from the development. The school is completely enclosed by a residential estate, with the construction of the new community centre bordering residential gardens. Neighbour consultation took place and existing access routes into the school had to be maintained close to the construction operations.

The construction works were to erect a new single storey steel framed nursery block for the school which comprised two Reception classrooms and a Nursery room all with associated toilet facilities. Key to the success of building performance was the ventilation strategy developed with the client team. Main services including drainage were diverted way from the footprint of the building.

As the construction works were taking place in such proximity to existing residential housing, and on occupied school premises a high level of sensitivity was employed, and particularly in relation to noise and dust generated by construction operations. This was briefed and successfully managed.

WORKS: CONSTRUCTION
APPROX. VALUE: £973K

This project was located within the school grounds of St Bartholomew’s CE Primary School in Wolverhampton. There is an adjacent Primary School located at the opposite side of the school grounds from the development. The school is completely enclosed by a residential estate, with the construction of the new community centre bordering residential gardens. Neighbour consultation took place and existing access routes into the school had to be maintained close to the construction operations.

The construction works were to erect a new single storey steel framed nursery block for the school which comprised two Reception classrooms and a Nursery room all with associated toilet facilities. Key to the success of building performance was the ventilation strategy developed with the client team. Main services including drainage were diverted way from the footprint of the building.

As the construction works were taking place in such proximity to existing residential housing, and on occupied school premises a high level of sensitivity was employed, and particularly in relation to noise and dust generated by construction operations. This was briefed and successfully managed.

FULL DECORATION

INTERIOR DESIGN

WASHROOM LAYOUT

FULL DECORATION

INTERIOR DESIGN

WASHROOM LAYOUT

FULL DECORATION

INTERIOR DESIGN

WASHROOM LAYOUT

TOILET CUBICLES

ACCESSIBLE WC

LIGHTING & FLOORING

TOILET CUBICLES

ACCESSIBLE WC

LIGHTING & FLOORING

TOILET CUBICLES

ACCESSIBLE WC

LIGHTING & FLOORING